AZ ÁLOMMUNKA

Kinéztem az egyik legszebb wellness retreat helyet Makawaóban, aminek már a neve is rabul ejtett: Lumeria, (mintha lemuria és a plumeria virág ötvözete lenne - egyébként ez a kedvenc virágom, imádom az illatát).
Hawaii Maui Utazás Kaland Külföld munka Külföldi munka

Lumeria Maui, kép forrása: Pinterest

Azt hiszem ez a kép magáért beszél. Egyébként Hawaii a szivárvány állam, nem véletlenül, hisz mindig felbukkan egy vagy két szivárvány. 


Visszatérve a munkához, egy hatalmas akcióba kezdtem hogyan tudnám 'bevenni' ezt a helyet. Akkor még nem tudtam mi fog ott rám várni, csak azt éreztem, hogy mindenképp el kell jutnom. Amikor először beléptem nem hittem el, amit érzek. Olyan csodás virágillatt-orgia fogadott, hogy ilyet még sose tapasztaltam. Mindenhol szebbnél szebb trópusi növények, hatalmas át nem ölelhető kristályok, mesés épületek találhatóak és az a hangulat, azonnal magával ragadott. Tudtam, hogy nekem ott a helyem. Vagy mégsem?


Hawaii Maui Utazás Kaland Külföld munka Külföldi munka

Végül nem vettek fel, de nem messze, ahol laktam, találtam egy jóga stúdiót. Elég híres hely, mindenki erről beszélt. Gondoltam a legmenőbb helyen dolgozzak, ha már itt vagyok Maui szigetén. Beséltáltam és kerestem a tulajdonost, szerencsémre épp ott volt. Először elég ellenségesen fogadott, de amint megtudta mihez értek, azonnal felvett. Én csak pislogtam, hogy ez elég egyszerűen ment, és nagyon izgalmas feladatok vártak rám: teljes arculatváltás, új weboldal, új logó, új dizájn, videók forgatása és programok szervezése. Imádtam ezeket a feladatokat és végül annyira egy hullámhosszon mozogtunk a főnöknővel, hogy nem is akart elengedni. Mesélte, hogy Hawaii-on az emberek nem nagyon dolgoznak, csak a szörfözésnek élnek. Hihetetlen, de tényleg ezt tapasztaltam, mindenki nagyon lazán, stresszmentesen élte a mindennapjait. Olyan, mintha megállt volna az élet és csak élveznék a mindennapjaikat. Gyorsan át lehet venni ezt a hawaii-életstílust. :)


Hawaii Maui Utazás Kaland Külföld munka Külföldi munka

Itt dolgoztam

Ez volt az első jógastúdió Maui szigetén 23 évvel ezelőtt. Azóta is nagyon népszerű, rengeteg ember megfordul a világ minden tájáról. Az Aloha jógát oktatják, ami rengeteg programot, élőzenés órákat és profi tanárokat tartalmaz. 

Hawaii Maui Utazás Kaland Külföld munka Külföldi munka

Egy párszor külső helyszinen tartották az órákat és az mindig elég kalandosra sikerült. Forgattam egy pár videót, amit összevágtam, íme közülük néhány, hogy megmutassam milyen is az élet egy hawaii jógastúdióban:

Oktatás a vízesések tövében (ez csak egy nyers változat, de csak ez maradt meg, hibás feliratokkal)

Élőzenés jógaóra, fantsztikus hangulattal (a hangminőség nem a legjobb)

Ha nem is hawaii, de tahiti táncot is oktattak. Mohana - az oktató - Tahitiről költözött Hawaii-ra.

Oklevél átadás hawaii módra, igazi Aloha-érzés

Hogy hogyan találtam munkát a világ különböző országaiban? Általában nem a kínálatot és a hírdetéseket böngésztem, hanem kinéztem a neten, hogy hol szeretnék dolgozni és vagy emailben vagy telefonon vagy személyesen jelentkeztem. Mindig ez utóbbi működött. Besétáltam és a főnököt kerestem, akiket általában sokkoltam, hogyan pottyantam oda a világ tulsó részéről. Elmondtam, hogy én ott szeretnék dolgozni és egyből fel is vettek miután közöltem velük, hogy mihez értek és, hogy mit tudnék adni a cégnek. Persze nem minden esetben volt ez, mint a Luméria is mutatja, de az esetek nagy részében működött. Szerették a bátorságom és eltökéltségem, illetve azt, hogy akartam dolgozni. 

Rájöttem, hogy nagy kincs van a kezemben, hogy a marketingen kívül értek a grafikai dolgokhoz is, így egy személyben elég sok mindent meg tudok csinálni. Majd egy következő poszban elmesélem, hogy pontosan mit végeztem és mikkel foglalkoztam életem során.

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan találtam munkát ilyen csodás módon Mexikóban és a Seychelles-szigeteken, akkor kövess továbbra is.