IRÁNY KAUAI

Elég sok helyen jártam és sok légitársasággal utaztam, de a Hawaiian Airlines a kedvencem. A légiutaskísérőknek hawaii virág tündököl a hajukban, mindenki nagyon kedves és a fedélzeti biztonsági bemutató videójuk az egyik legötletesebb, amit valaha láttam. Kedvencem a vészkijáratokat jelző hula táncos rész (hula, a hawaii tánc megnevezése). 

https://www.youtube.com/watch?v=-W93gQO6AtA

SZÁLLÁSVADÁSZAT

Mint már említettem a szállások elég drágák, így megpróbáltam a Craigslisten találni valami kifizethető lehetőséget. Nem nagyon javaslom ezt az opciót, mert nehezen leellenőrízhető, de szerencsére én a legjobb helyre kerültem: egy argentin pár kiadta az egyik szobáját. Egy igazi paradicsom: mesés természet, trópusi madárkoncert és olyan friss levegő, amitől szinte elbódul az ember. Ja, és a legjobb, hogy ide még a technika sem jutott el, nem volt vételem, így a külvilág nem tudott beférkőzni ebbe az idilli környezetbe.

SZÖRF

Nagyon kedves a pár és sok kalandban volt részünk abban a tíz napban, amit együtt töltöttünk. A srác egy nagyon híres big wave surfer (nagyhullám szörfös) és sokat mesélt arról, hogy milyen élmény egy ilyen hatalmas hullámot meglovagolni és hogy, ha az ember épp nem szerencsés, akkor hogyan töri magát ripityára. Egyszerűen ez olyan neki, mint a drog, nem tudja nem csinálni.

​​Kép forrása: eldeportero.cl

Szörfözni nem volt lehetőségem, de a SUP-ot kipróbáltam, ami egy Hawaii-ról indult sportág. Igaz, én nem hullámokat lovagoltam meg, de egy gyönyörű folyón evezhettem. 

A HELYI PIAC

Meglátogattam a helyi termelői piacot. Hatalmas élmény volt. Én aztán rendesen bevásároltam, azt se tudtam mit veszek, és hogy hogyan egyem meg őket, de minden nagyon színes és ízletes volt.
Bal oldalró indulva: licsi az a piros kis szőrös, fölötte az a sárga a csillag gyümölcs, melette avokádó, alatta papaya (itt nagyon finom a papaya, Mauin a házunk kertjében nött egy fa, amiről frissen leszedtük és majszoltuk az érett gyümölcsöt), fölötte az a pici sárga a guava, aminek nagyon kemény a magja, amúgy finom édes. A jobb oldalon lévő zöldségek neveit nem igazán tudom, de az első az a bok choy.

A kertünkben épp megérett a banán, sosem ettem még fáról frissen leszedve. Nagyon más az ize, édesebb, intenzívebb és sokkal finomabb. 

Újra a Marson jártam. :) 

MUNKA

Úgy indultam neki a hawaii kalandomnak, hogy egy holisztikus centerben szeretnék dolgozni. Máltán is egy hasonló helyen kaptam munkát, egy olyan központban, ahol az egészséges étkezéssel, életmóddal és jógával foglalkoztak. Gondoltam, ha ott sikerült besétálnom az általam kiválasztott helyre, ahova azonnal fel is vettek, itt sem lesz ez másképp, legalábbis ezt feltételeztem. Elküldtem egy pár helyre az önéletrajzomat, abban a reményben, hogy rögtön fel is hívnak, de ez nem így történt. A következő részben kiderül, hogyan találtam meg az álom-munkám Mauin.

Bár Kauai-on nem találtam munkát, de nem is sajnáltam, mert a természet egyszerűen elvarázsolt. Rengeteget kirándultam és bejártam egy pár nemzeti parkot. A képek beszéljenek önmagukért.

Hawaii grand canyon (Waimea Canyon)