Újabb kalandba kezdtem, nem máshol, mint ismét Tulumban.

Egy gyönyörű szép dzsungelben lakom, ahol rengeteg cenote (tó), laguna található, illetve egy maja falut is rejt ez a hacienda (falu).

Utazás Mexikó Érdekességek Maják Dzsungel Élővilág Természet Külföld

Hogyan is kerültem ide itt a pandémia idején?

5 évvel ezelőtt már laktam itt egy Holistika nevű helyen, szintén a dzsungelben. Ez akkor indult be és még nagyon az elején csöppentem oda, ahol heti pár óra munkáért cserébe (segítettem nekik a programok szervezésében és a szobák kiadásában) szállást és ellátást kaptam. Azóta már fullon működik a hely, így idén nem tudtam ugyanoda visszamenni, viszont egy másik csodálatos helyre kerültem az akkori főnököm jóvoltából.

Utazás Mexikó Érdekességek Maják Dzsungel Élővilág Természet Külföld

Tulumban és környékén rengeteg holisztikus-jógás hely található. Igazából minden réteg képviseli itt magát, az elitebb chic és az igazi hippi is. :)

Nagyon hangulatos ez a maja-chic-hippi mix.

Mint kiderült Ibiza bulijai ide települnek át, mikor Európában vége a szezonnak. Van egy érdekes varázsa ennek a csodás világnak. Pl. az egyik leghíresebb hotel megalkotója kb. 110 ayahuascán (ejts: ájovaszka) van túl. Én nem próbáltam, de majd erről is mesélek egy későbbi blogban. Az említett építmény mondhatni földönkívüli, olyan, mintha az ember belecsöppenne Avatár világába. Eddig csak este jártam ott, de nappal is visszamegyek és felveszem nektek, mert ezt látni kell.

Utazás Mexikó Érdekességek Maják Dzsungel Élővilág Természet Külföld

Mit is csinálok a dzsungelben, egy olyan helyen, ami még meg se nyílt?

Videókat gyártok és fotózom. A drón egy hatalmas előny, mert nagyon sokat segít a helynek, hogy a rengeteg hektárnyi dzsungelt felfedezzük a levegőből. Ott, ahol cenote (tó) vagyis víz található magasabbak és zöldebbek a fák, így könnyebben megtaláljuk őket kis égi kamerám segítségével. Egyébként kb. 40 cenote található az el ranchitóban (ejtsd: el ráncsító).

Eddig 40 szoba készült el, további tizet építenek a Hotelitóban. Annyira tetszik, hogy itt mindent becéznek és kicsinyítenek. :) Én is Florecita vagyok sokszor, ami azt jelenti, hogy kis virág.

Utazás Mexikó Érdekességek Maják Dzsungel Élővilág Természet Külföld

Nagyon gazdag az élővilág, rikácsoló madarakkal, papagájokkal, kígyókkal, jaguárral és krokodilokkal vagyunk körülvéve. Tarts velem, mert mesélek ezekről bővebben.

Ha kíváncsi vagy hogyan telnek a napjaim és éjjeleim a jelenleg áram nélküli dzsungelben, pókokkal és skorpiókkal a szobámban, akkor kövesd a bejegyzéseimet. Bevezetlek az igazi mexikói-maja csodavilágba.

Egyébként rengeteg maja él itt velünk, közülük sokan nem is beszélnek spanyolul. Azt már tudom, hogy a Virág spanyolul Flor és majául Lol. :)

@viragutazo