MAUI SZIGETE

Egy belső megérzés hatására, az előző blogban leírt opciók közül az első változatot választottam, azaz, felültem a hajóra és Lana'i szigetéről elindultam az ismeretlen és csodás Maui szigete felé. 

Mások golfozni jártak át Mauiról Lana'i-ra

Mauin partra szállva az első dolgom az volt, hogy találjak egy buszt, amivel valahogy eljutok a makawaoi erdőbe, ami kb. 37 mérföldre (kb. 60 km-re) található a lahainai kikötőből.

Mire megtaláltam az egyetlen buszt, ami jó sokára meg is érkezett, kiderült, hogy nem szállít bőröndöt. Micsoda? Biciklit szállít, de bőröndöt nem? Nem hittem a fülemnek. Próbáltam egyezkedni a sofőrrel, hogy kifizetek pár jegyet, de sajnos nem engedett felszállni. Találtam egy elég friss weboldalt, akkor még egy másik társaság kezében volt: https://www.mauibus.org/ (Most már közepes méretű böröndöt fel lehet vinni, de figyelj arra, hogy póló és lábbeli legyen rajtad, mert benne van a szabályzatban :)

Szóval, ha a busz nem visz el, akkor taxit kell találnom. Szerencsémre nagyon kedvesek és segítőkészek a helyiek, így hamar szereztek nekem egy transzfert. Hölgy sofőrrel indultam neki az ismeretlennek. Csak, hogy még tetőzzem a kalandot, couchsurfingen keresztűl foglaltam szállást, ami azt jelenti, hogy ingyen aludhatsz mások szófáján. Szerencsémre találtam egy nagyon szimpatikus fotós-jógás srácot, gondoltam, ha már hasonló az érdeklődésünk, akkor rossz helyre nem kerülhetek. Meglepetésemre még egy saját szobát is kaptam. Maui teljesen elvarázsolt.

Makawaói szállásom - mesés kis házikó

Az ágyamból a kilátás (ingyen szállástól azért nem rossz, valljuk be) :) 

Szállásadóm egy nagyon kedves srác, aki egyúttal hawaii-i idegenvezetőm is lett. Helyi nyelven Ohana, azaz ő lett az egyik hawaii családtagom. Általa nagyon sok helyre eljutottam és rengeteg élményben volt részünk, amiről majd a későbbiekben mesélek.

Ez a híres Baldwin Beach

Első teendőm egy autó bérlése volt, mivel akkor még a buszhálózat nem volt jól kiépített. Találtam egy kabrió autót napi 25 dollárért, nem is értem hogyan, hisz minden olyan drága, de ez lényegtelen, élveztem a hawaii lazaságot ebben a nyitott csodában.

Első utam a Big és Little Beach-re vezetett. Akkor még nem tudtam milyen meglepetés vár rám a Kicsi Parton. A Big Beach-en érdekes módon évszakhoz képest (ez januárban volt) nem szokott ekkora hullámzás lenni. Nem is voltak nagy tarajos hullámok, viszont az a nagy viztömeg nagy erővel jött ki a partra és vitt magával mindent és mindenkit. A "baywatch" fiúk a hangosbemondón adtak instrukciókat, hogyan kell meghódítani az óceánt: be kell menni a nagy víztömeg alá, így akkor nem szippant magával. Hihetetlen, hogy az óceánnak mekkora ereje van. Én a tengerhez szoktam, sose tapasztaltam olyat, hogy egy látszatra alig hullámzó víztömeg ekkora erővel rendelkezzen. 

Szóval, átsétáltam a Little Beach-re, na és akkor jött a meglepi. Mindenki fürdőruha nélkül strandolt. Még a bulikat is így szokták tartani vasárnap esténként.


Esti program egy kis acro jóga a Baldwin Beach-nél.

A következő részben Kauai szigetét mutatom be, ez egyik legcsodásabb hely, ahol valaha jártam.